Verdensspejl Festival er også for skoleelever

Igen i år har vi masser af sjove og spændende aktiviteter for skoleklasser på programmet. De er gratis, så man skal være hurtig for at få en plads!

GHANA STREET ART

To kunstnere en fra Ghana og en fra Danmark taler om aktuelle politiske temaer med elever fra ungdomsuddannelser. Det kan handle om korruption, Kina i Afrika, Verdensmålene, naturen og meget andet. Derefter maler eleverne sammen med kunstnerne street art på store lærreder.

De to kunstnere er Phuc Van Dang fra Danmark og Bright Tetteh Ackwerh fra Ghana. Phuc har en baggrund som grafisk designer. Han har en lidenskab for kunst i det offentlige rum, og han har udstillet i New York, Barcelona, Tokyo og Danmark. Bright er en satirisk kunstner, som bruger populærkunst og street art til at vise sine holdninger. Han har udstillet overalt i Vestafrika og Ghana.

SAHEL FORTÆLLERRUM FOR DE YNGSTE

I fortællerrummet bliver der fortalt faktuelle gode historier fra forskellige lande i Sahel-området. Rummet er indrettet med fotoplakater på væggene, puder på gulvet, farvestrålende måtter og masser af genstande, som man godt må røre ved.

Nogle dage møder eleverne måske en gammel mand, som fortæller fabler, der gør eleverne klogere på livet. Eller det er en masai, som fortæller om, hvordan løver, køer og mennesker bor sammen. Andre dage er det måske en fortæller, som spiller og synger en sang om dyr og mennesker.

Via fortællinger og andre aktiviteter får eleverne en forståelse for, at livet ikke altid er helt nemt.

REJSE TIL EN ANDEN VERDEN – LÆRINGSRUM

Elever fra mellemtrinnet skal igennem en rejse fra denne verden til en bedre verden i fremtiden, hvor flere mennesker har et godt liv. Alle går i skole, får nok at spise hver dag og lever i harmoni med naturen. Undervejs skal eleverne løse forskellige opgaver med deres smartphones. Måske møder de en glad fortæller fra Guinea eller Zimbabwe. Måske kan eleverne ikke placere de lyde, lugte eller smage, som er i rummet.

Når alle har været en tur igennem den bedre verden, taler vi om, hvordan vi kan skabe en bedre verden lige her og nu.

Find flere detaljer om skoleaktiviteter og tilmeld dig her.