OM VERDENSSPEJL FESTIVAL

Verdensspejl Festival er en global og interkulturel festival i Aarhus Festuge. Festivalen har fokus på at bygge broer, hvor andre trækker grænser. At overraske med nye (positive) perspektiver på globale temaer. Og at vise eksempler på social og kulturel rigdom fra dele af verden, der ellers mest bliver beskrevet som fattige.

Verdensspejl Festival er syv dage med global oplysning, kulturudveksling, samarbejde og samvær på tværs af nationaliteter og kulturer i et uformelt og familievenligt forum.

Festivalen inviterer i hverdagene skoleklasser indenfor til spændende aktiviteter, der på forskellig vis relaterer sig til globale temaer. Verdensspejl Festival 2016 havde i alt besøg af hele 47 skoleklasser.

Bag Verdensspejl Festival står U-huset i Aarhus – en forening, der samler en række u-landsorienterede organisationer og sætter globale spørgsmål på dagsordenen i Aarhus. Festivalen koordineres af MUNDU – center for global dannelse.

Se BILLEDER fra Verdensspejl Festival 2016 her:

 

Lidt baggrundshistorie …

Verdensspejl Festival udspringer af et månedligt globalt og interkulturelt arrangement af samme navn, som MUNDU og U-huset har været vært for siden januar 2013. Arrangementerne går i al sin enkelhed ud på at mødes en eftermiddag om måneden på tværs af kulturer og nationaliteter repræsenteret i Aarhus-området og høre historier, se film, lytte til musik, afprøve dansetrin og spise mad fra forskellige steder i verden, et nyt sted hver gang. De månedlige Verdensspejl-arrangementer blev så stort et hit, at vi i 2013 lancerede Verdensspejl Festival. Samme indhold – bare mere af det hele!

Verdensspejl Festival havde premiere i Aarhus Festuge 2013, og vi gentog succesen i 2014. De to år foregik det over en weekend på Gøglerskolen og i gården i Klosterport, hvor U-huset ligger. I 2015 indgik vi i mere formelt samarbejde med Aarhus Festuge og blev tildelt en central plads i Mølleparken ved Aarhus Å, hvor vi havde et tætpakket og velbesøgt program ugen ud.

Verdensspejl Festival 2016 havde endnu engang vokseværk og blev afholdt i Ridehuset, hvor der var plads til bazar, koncert-scene, aktiviteter, film-område, café, global garderobe, fotoudstilling og masser af glade gæster.

Stay tuned for fortsættelsen …